Tips för att starta eget

Dagens arbetsmarknad idag skiljer sig väldigt mycket från hur den såg ut för 10- 20 år sedan. Istället för att man jobbar via stora företag eller inom familjeföretaget har man idag chansen att själv strata upp ett företag och jobba med det man tycker är roligt och är duktig på. Att skapa ett eget företag är idag väldigt enkelt och Arbetsförmedlingen hjälper dig komma igång med dina tankar och idéer. Det första du måste undersöka är vilken typ av företag du skall starta, där det vanligaste alternativen är enskild firma eller aktiebolag.

Dina första steg mot ett eget företag

Innan du börjar att kontakta både Arbetsförmedlingen om hjälp eller börjar surfa runt på Verksam, behöver du komma underfund med exakt vad det är du och ditt företag vill jobba med. Om du till exempel är väldigt duktig på att fotografera, bör du tänka igenom vad du tycker om att fotografera och om det är kortet i sig eller dina tjänster du vill sälja. För att få till en så bra företagsbeskrivning som möjligt är det viktigt att du lyckas summera det du vill och hur du vill göra detta. När du sedan har bestämt dig för vad du vill göra kan du börja kontakta Arbetsförmedlingen för att lära dig mera om olika företagsformer, innan du sedan bestämmer dig för att starta det på riktigt. När företaget sedan är igång kan du fullt ut börja drömma om framtida inkomster och att kunna få råd med snygga dörrar till ditt hem.

Lär dig grundläggande ekonomi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Att driva sitt eget företag innebär väldigt mycket mer jobb än man först kan tro. Förutom att man måste sköta all fakturering och inköp själv, gäller det även att allting ska bokföras på ett korrekt sätt. Även om detta kan låta avskräckande först är det i grunden väldigt simpla saker för ett litet företag, något som du kan lära dig på en kort tid. Skulle det visa sig att den läsning du finner på internet inte är tillräcklig kan du be om ytterligare tips från människor som jobbar med denna typ av ekonomifrågor. Skulle du sedan få fart på företaget och vill lägga allt mindre tid på denna typen av sysslor, kan du anställa en ekonomifirma eller revisor som hjälper dig med detta. Oavsett vilken väg du tar kommer en grundläggande kunskap inom företagsjuridik och ekonomi att hjälpa dig förstå hur man driver verksamhet i linje med våra lagar och förordningar.