Samla dina lån och få lägre ränta

Kanske började det med för många utgifter kring jul och den stora julklappsshoppingen? Sedan behövde bilen oväntat servas, och så var det ju de där räkningarna som åkt in under hallmattan och glömts bort. Anledningarna till att man ibland behöver låna pengar kan vara många. Har man inte en tillräckligt stor buffert sparad kan man vända sig till en bank eller annan låneförrättare för att få snabb hjälp med ett tillfälligt extra tillskott i kassan för att fylla igen de oförutsedda hålen. Har du flera lån hos olika aktörer sticker dock räntekostnaderna ofta snabbt iväg och det kan därför vara klokt att samla alla skulder hos en och samma låneförrättare för att ha möjlighet att betala en lägre ränteavgift.

Så hur fungerar det då rent praktiskt, det här med att samla sina lån? I snabba drag innebär det att man tar ett nytt större lån för att kunna betala av de strödda lån och krediter man av olika anledningar samlat på sig. Förutom att detta är ett effektivt och enkelt sätt att sänka sina månadskostnader sett till ränteavgifter så kräver även många långivare idag också in administrativa avgifter som till exempel kostnader för avi och faktura. Dessa slipper du fler än en uppsättning av om du samlar dina lån.

Går du i tankarna kring en egen bostad eller har du planer på att i framtiden till exempel investera i en ny bil som kräver att du tar ett större lån? Då kan det vara särskilt klokt att samla dina lån så snart som möjligt. Genom att förlägga dina skulder till en och samma kreditaktör kommer det ske en markant förbättring i din kreditvärdighet. Med en bättre kreditvärdighet kommer också möjligheterna till bättre villkor och i framtiden också chans till lägre ränta. Du får utöver detta även en bättre överblick av din privatekonomi och dina månadskostnader, och behöver bara sköta om ett enda lån istället för att hålla koll på flera olika avbetalningar, räntor och avier.