Arbeta på Wall Street

 

Om du har funderar på att arbeta inom finansbranschen vet du säkert att Wall Street är ett finansiellt centrum för USA – och hela världen. Det är på den här drygt en mil långa gatan i New York som en stor del av alla finansiella transaktioner äger rum varje dag. Här har varje stort finansbolag värt sitt salt kontor – och många aspirerande börshandlare drömmer om att få sitta här och arbeta. Det är dock en lång väg innan det kan bli verklighet. Om du menar allvar med att vilja arbeta på Wall Street kan det vara bra att sätta dig in i förutsättningarna för att vara väl förberedd när chansen kommer.

600px-wall_street_and_trinity_church_2014En utbildning är ett centralt steg för att ha chansen att få jobb på Wall Street. Ofta krävs det en gedigen examen från ett välkänt universitet för att du ska komma ifråga för de hett eftertraktade posterna. Oavsett om du vill jobba som investeringsmanager eller om du vill handla med aktier är det svårt att få en intervju utan rätt examen och betyg i bagaget. Det är dock ingen omöjlighet att kompensera för bristande utbildning om du exempelvis har värdefull arbetslivserfarenhet. Du kan också peka på andra kompetenser för att övertyga potentiella arbetsgivare att du är värd att anställa.

Om du lyckas med steget att bli anställd på ett företag på Wall Street har din tuffa resa bara börjat. Här råder det inga normer om att ha en normal fördelning mellan arbete och fritid – åtminstone inte i inledningen av din karriär. Istället för du räkna med att vara tillgänglig under dygnets alla timmar och göra i ordning det som din chef kräver av dig. Det betyder tidiga morgnar, sena kvällar och en hel del arbete på helgen. Wall Street är inte en plats som belönar den som föredrar en sovmorgon.

Om du klarar av det hårda klimatet väntar det dock stora ekonomiska fördelar. Att arbeta på Wall Street är ett av de mest finansiellt belönande jobben i hela världen och det ger dig råd att köpa alltifrån nya hus till bilar och resor. Lyckligtvis behöver du inte jobba i New York för att kunna göra bra ekonomiska klipp. En duschkabin kan du hitta till ett bra pris.