Så kommer du igång med företaget snabbt

Att starta och driva eget företag är spännande och givande, men samtidigt innebär det en stor finansiell risk. Du som företagare är ansvarig för att få bolaget att fungera. Tiden är värdefull och därför är det mycket viktigt att inte ödsla tid utan istället snabbt sätta igång med verksamheten. Här kan du läsa mer om hur du bäst går tillväga.

Arbeta på en stimulerande plats

Arbetsplatsen är avgörande för att du ska komma igång snabbt. Oavsett om du är ensam eller om ni är ett team så är det viktigt att jobba på en plats där arbetsmiljön är optimal. De senaste åren har coworking spaces dykt upp överallt i världen, även i Sverige. Det är ett brett begrepp som i princip innebär att du delar kontorsplats med främlingar. Du och ditt team kan hyra enskilda kontorsplatser eller rum beroende på hur många ni är. Denna typ av arbetsplats är mycket populär bland startups eftersom det är en stimulerande arbetsmiljö där det även är möjligt att nätverka med andra företagare i uppstartsfasen. Fördelen med Coworking space i Stockholm är att många även erbjuder tilläggstjänster inom finansiering och företagsrådgivning vilket gör att du som företagare kan fokusera helt på din verksamhet. Det är även många ställen som har en särskild nisch, exempelvis inom en viss industri, vilket platsen särskilt relevant för målgruppen.

Gör en tydlig plan och kör igång

Det är avgörande att komma igång snabbt, men det är minst lika viktigt att inte slarva med förarbetet. Att starta och driva företag är inte enkelt och det krävs bland annat att du gör en affärsplan, registrerar bolaget och har en idé om hur du ska finansiera verksamheten innan bolaget är lönsamt. Att snabbt nå ut till kunder redan i ett tidigt skede är ett måste. Att marknadsföra företaget på sociala medier är ett effektivt sätt som inte kräver en stor budget för att komma igång.

Gör en budget & ta lån om det behövs

Pengar är ett måste för att företaget ska överleva. Se till att du gör en budget innan du sätter igång. Det är dock svårt att förutspå exakt hur mycket det kommer kosta att starta företag samt hur snabbt försäljningen kan komma igång. Många väljer att ta lån för att förverkliga sin dröm och komma igång med verksamheten.